Termékek
Menü
Nordforest - kefe és kérgező egyben Nordforest - kefe és kérgező egyben Nordforest - kefe és kérgező egyben Nordforest - kefe és kérgező egyben
Nordforest - kefe és kérgező egyben Nordforest - kefe és kérgező egyben Nordforest - kefe és kérgező egyben Nordforest - kefe és kérgező egyben
Ugrás az értékelésekhez

Nordforest - kefe és kérgező egyben

Cikkszám: 26-036
nem megadott
28 900 Ft
1,1 kg
Külső raktárban. Beérkezés érdi raktárunkba 2020.07.14. amennyiben ma megrendeli.
db
Elmentem
Összehasonlítom
Megosztom
Információkérés
Ajánlatkérés

Termékinformáció

Ritkítókés a fiatal cserjék mechanikus gondozásához. Az eltávolítandó fakérget a vegetációs időszakban húzókéssel mellmagasságban a teljes fatörzs körül lehántoljuk. Kereken 10 cm magasságig a teljes fatörzs körül ne legyen fakéreg. Ezt követően a tisztára hántolt csíkot drótkefével átkeféljük. Erre azért kell sort keríteni, hogy eltávolítsuk a fán még visszamaradt kambiumot. Különben a kambium (növényi szárban és gyökérben levő szövet) miatt új kéregsejtek képződnének, és a kiveendő fa felépülne. A ritkítás csak akkor sikeres, ha a lehántolt csík legalább 2 ujjnyi vastagságban a kambiumtól is meg lett szabadítva. Az időbeli ráfordítás egy kis gyakorlattal jelentősen 5 perc/fa alatt marad.

Az eljárás ökológiai előnyei: – A ritkításra szánt fa 2-4 vegetációs periódus alatt kiszárad (kiszáradt, álló fa). Tehát még az állományban van, és a talaj vegetációját a kivilágítás által röviden tartja, de gazdasági szempontból fontos fák már nem nőhetnek újra.

Az eljárás gazdasági előnyei: – Ehhez a viszonylag költségtakarékos eljáráshoz a személyzeten és a ritkítókésen kívül nincs további munkaeszközre szükség. Ebben az esetben olyan személyzet is alkalmazható, aki a motorfűrésszel nem dolgozhat.

Az eljárás ergonomikus és egészségügyi szempontjai: – A ritkítókéssel közel teljes mértékben egyenes testtartással dolgozunk. Nem vagyunk kitéve a motorfűrészből kiáramló kipufogó gázoknak, amelyek a szűk helyen nehezen oszlanak el. Nincs szükség vágás ellen védő nadrág viselésére (meleg nyári hónapok). Nem beszélve arról, hogy a motorfűrész kezelése a szűk területes sokkal veszélyesebb (megbotlás, beakadás), és jóval nagyobb a sérülés veszélye, mint a ritkítókés használata esetében. Régóta ismert eljárás, melyet korábban is használtunk és a jövőben is használunk! – Súly: 1110 g.

Vásárlók értékelései
Erről a termékről még nincs egy vélemény sem.
Értékelést írok
Ennyi csillagra értékelem
Utoljára megtekintve